TakeOver - Mode

Changers Hub gör en TakeOver av Botkyrka konsthall med fokus på gaming och mode. Tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska och Centrum för Näringslivshistoria intar de Botkyrka Konsthall med målet att tillsammans synliggöra och dela samtida förebilders berättelser – samtidigt som man inspireras av historien.

Varje kväll körs en en story, ett panelsamtal och så lyfter vi kvinnliga pionjärer ur arkivet.Vi frågar oss: Hur var det att förverkliga sin dröm som kvinna då och nu?

Under kvällarna kommer du att få möjlighet att träffa folk i branschen och ställa frågor.

Du kommer också att få en inblick i hur det går till bakom kulisserna på en konsthall. Hur gör man egentligen för att ställa ut sin konst?

Kvällarna rundas av med en liveakt som avslutning!
Välkommen att delta vid ett eller båda tillfällen!

 

 

| MODE | Onsdag 30 oktober

18.10–18.30 Anahi Davila, arkivpedagog och skolansvarig på Centrum för Näringslivshistoria, tar med oss på en tidsresa genom modebranschens historia. Vilka kvinnliga pionjärer präglas vi av än idag?

18.30–19.00 Modellen och fotografen Adina Fohlin berättar sin historia.

19.15–19.45 Kvällen avslutas i ett panelsamtal där vi lyfter mode och hållbarhet. Ser vi en ny riktning för mode att gå i en cirkulär, klimatsmart riktning? Vad innebär det för en modeskapande entreprenör? Hur gör vi om och rätt?
Samtalet modereras av modevetaren, kulturskribenten och redaktören Lisa Ehlin.

Gäster i panelen:
Mai Cole, designern och grundaren av klädmärket Ajiya ,
IG: @ajiyaoffical .
Frida Bard, head of design på HOPE – ett av Sveriges ledande aktörer inom mode och skandinavisk stil.
Adina Fohlin, modellen och fotograf.