CINEMAFRICA: YOUTH FESTIVAL 9 – 10 November

Dag 1
Invigning , kl 18-21

18.00:  Dörrarnas öppnas och mingel
18: 45: Ungdomarna välkomnar
19:00: Musikakt

19: 20: Invigningsfilm : RafikiDag 2
 

10 November: Kortfilmspacket med samtal

14.00: Kortfilmspaket och panelsamtal

Kortfilmer :
  • Medusa, Afro hair and other myts
  • Yasmina
  • Black Mamba
  • Hair Wolf
Mer information om filmerna hittar du här: http://cinemafrica.se/cinemafrica-youth-festival-9-10-november/
CinemAfrica är en ideell förening som arbetar med att sprida kvalitetsfilm från den afrikanska kontinenten och dess diaspora.Vi vill öka utbudet av filmer som göra av svarta filmskapare och vara en plattform för afrikansk och diaspora film i Sverige. CinemAfrica genomför enskilda filmvisningar, seminarier, utbildningar, skolvisningar och driver årligen ett workshop för unga filmskapare med afrikansk bakgrund.

 

CinemAfrica Youth Fest är ett samarbete mellan CinemAfrica och Kulturdriven utveckling som är en verksamhet inom kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka kommun. Kulturdriven utveckling finns för att stärka och uppmuntra ungas delaktighet inom kultursfären och på sätt sänka tröskeln till en möjlig framtid inom kulturbranschen. Detta gör vi genom att skapa konkreta tillfällen för unga att knyta kontakter som kan ta dem vidare, studiebesök hos kulturinstitutioner samt stöttning och utveckling av egna aktiviteter och kulturprojekt.
CinemAfrica Youth Festival vill lära unga att driva en filmfestival, allt från programmering till evenemang planeras och genomförs med ungdomarna. CinemAfrica  och Kulturdriven utveckling överför regin till ungdomar från kommunen som själva får utforma och sätta ihop sin egna filmvisningar med tillhörande aktiviteter.