Kom till Botkyrka konsthall och skapa fantastiska zines!

Vad är ett Fanzine eller ”zine”?
Jo ett zine är en liten publikation som innehåller en blandning av texter, bilder, dikter, illustrationer, collage och manifest som representerar en viss röst.

Gillar du att skapa och är över 14 år? Då måste du vara med! ps. glöm inte att anmäla dig!

 

LÖRDAG 28 maj kl 13 – 16

Konstnären Belinda Morén lär ut hur du viker ett enkelt papper till att bli en hel värld av spännande berättelser och slagkraftiga ord.

Om du vill vara med, mejla: cutpastezines@gmail.com med namn och “Zine Aktivism”, det finns begränsat antal platser.

 

 

LÖRDAG 4 juni kl 13-16

Tillsammans med kulturföreningen och kollektivet School in Common skapar vi kollage av växter med fokus på deras egenskaper.

Vi arbetar med texter, bilder, teckningar och växter som samlas in ifrån området runt Botkyrka konsthall.
Anmäl dig om du vill vara med: cutpastezines@gmail.com

 

Mer information:

Vad är ett ”zine”? Ett zine är en liten publikation som innehåller en blandning av texter, bilder, dikter, illustrationer, collage och manifest som representerar en viss röst. Att skapa zine började som en konstform för marginaliserade röster och i den här workshopen ska vi att utforska zines aktivistiska rötter och skapa ett utrymme att känna oss trygga i att utforska våra egna tankar, frustrationer och drömmar. Workshopen är tänkt som en stund då alla tillsammans kan reflektera över och uttrycka det som inspirerar oss, det som stör oss och det som känns mest angeläget. Vad du vill inkludera i ditt zine är upp till dig och din fantasi! Konstnären och bildläraren Belinda Morén kommer lära dig hur du viker ett enkelt papper till att bli en helt värld av spännande berättelser och slagkraftiga ord. Hon visar hur du kommer igång, vad du ska göra om du fastnar och exempel på andra konstnärer och deras zines. Vi kommer börja med att lära känna varandra och göra några uppvärmningsövningar för att lära känna zine-skapandet, både vikandet, tecknandet och skrivandet samt vad vi vill berätta. Efter det är det fritt att skapa vad just du vill!