Fittja mat och konst 2019

Årets konstfest i Fittja bjuder in till konst- och
smakupplevelser 
för alla åldrar!

HÄRIFRÅN / FITTJA MAT & KONST
Lördagen den 14 september kl 12-17 avrundar vi utställningarna: Härifrån och Arkiv: resvägar in i framtiden med ett finissage och konstfesten Fittja mat & konst!

Passa på att se Botkyrka konsthalls öppningsutställningar och program som väver samman berättelser från platsen norra Botkyrka. I Fittja mat & konst möter vi konsten genom maten, och bjuder in till pizzabak i utomhusugnen och Fittjaköket gästas av konstnären Cristian Quinteros Soto. Det blir även workshop för hela familjen och DJ Julia som bjuder på musik för hela grannskapet!

PROGRAMMET
12-14 Pizzabak i Fittjakökets utomhusugn som under sommaren fått kupolen dekorerad med mosaik. Ett samarbete mellan Fittjapulsen och konstnären Patrick Dallard. Utomhusugnen är en plats att samlas kring, öppen för alla att använda och dela med sig av sina bästa recept för utomhusbak.

13-16 Samtal och workshop med konstnären Rudy Loewe, om att dokumentera platser och människorna som vistas där. Rudy har porträtterat Fittja genom målningen ”In This Place / På den här platsen” som visas i utställningen ”Härifrån”. Läs mer om workshopen här -> (länk till event).

13-17 Story Corner med filmskaparen Khaled Ramadan. Ta med din bästa berättelse och leverera den framför filmkameran. Story Corner är en del av Khaleds projekt med att samla och arkivera vardagens extraordinära berättelser. I ”Arkivet: resvägar in i framtiden” visas hans filmdokumentation ”Immigrant Image Archive” som tog sin start 2007 i Köpenhamn. Programmet är ett samarbete med curatorn Abir Boukhari. Läs mer om Story Corner här -> (länk till event).

14-15 Junior Residence markerar och maskerar känslor i ett performance som äger rum i och omkring konsthallen. Deras konstprojekt tog avstamp i konstbiennalen Momentum med temat ”The Emotional Exhibition” i Norge och landar i höstens stora utställning och program MÖT UPP.

14.30-16.30 Fittjaköket gästas av konstnären Cristian Quinteros Sotos som tar oss med på en performance och workshop ”Förflyttning genom måltiden” och ställer frågor som: Hur återskapas ett hem som en aldrig har haft? Kan maten vara en metod för att mötas i skapandet av vår kollektiva berättelse? Det blir samtal, smakprover och djupdykningar i matberättelser och recept som förflyttats med oss.

I Labyrint, arkivet för artist’s books, visas folksagor från sommarens workshop med konstnären Elham Rokni. Elhams arbete med att dokumentera, samla och tillgängliggöra folksagor som reser med människor världen över, presenteras även i boken ”The Iblis, The Girl, The Sultan, and The Lion’s Tail”.

Under dagen sker även FITTJA ÖPPNA KVARTER arrangerat av Mångkulturellt centrum och Botkyrkabyggen. Ett program som bjuder på allt ifrån konstvandring med Saadia Hussain, dansuppvisning, öppen graffitivägg, samtal och berättelser.

Läs hela programmet här:
https://mkcentrum.se/fittja-oppna-kvarter-lordag-14-september-kl-12-17/ 

https://www.botkyrkabyggen.se/artikel/oppna-fittja-14-september

Programmet arrangeras av Botkyrka konsthall och Residence Botkyrka i samarbete med Fittja bibliotek, Mångkulturellt centrum, Botkyrkabyggen och med stöd av Nordisk kulturkontakt.

………………………………………….

Lördag 14 september

Kl. 12.00 – 17.00 

Botkyrka konsthall

………………………………………….

VARMT VÄLKOMNA