Heal House

Välkommen till Heal House!

Med inspiration från utställningen The Dream Keeper kommer det hållas en retreat-dag för helande och själslig återhämtning i Botkyrka konsthall. Vi kallar den Heal House.

Vi kommer fördjupa oss i frågor kring utställningen, tillåta avkoppling och återfå styrka. Vi kommer att vara utomhus och inne. Meditation, högläsning och yoga står på schemat. Det bjuds på lättare mat och dryck.

Vila är kritisk. Utan att vila förlorar vi tillgången till vår kreativitet, till stunden där inspiration blir till en idé. Vi glömmer vårt värde och köper in tanken att överarbete gör oss mer värdefulla. Vila grundar oss och påminner om vem vi verkligen är och till den kunskap som finns inuti oss. Vi har accepterat utmattning som normalt men det är inte vårt naturliga tillstånd. Vila som motstånd gör att vi kan avprogrammera oss från att se utmattning som norm till att omfamna vila som normalt.

OBS! Begränsat antal platser, anmäl via e-post: senait.tesfai@botkyrka.se alla kan anmäla sig men prio för platser till unga och unga vuxna.

Facebook-event: https://fb.me/e/1KoFx3Xi9

Program för dagen:

KL. 11-12 Högläsning
Högläsning skapar avkoppling, ro och trygghet. Att försjunka in i berättelsens värld. Nanny Nilsson, bibliotekarie på Fittja bibliotek läser högt ur valda böcker på temat.

KL. 13-14 Introduktion till yoga
Detta är en workshop för dig som är nyfiken på Yoga, inga förkunskaper krävs. Vi kommer att utforska Yogans filosofi, andningstekniker och rörelser tillsammans på mattan.

Workshopen leds av Weini Smon är Yogalärare i Vinyasa och Ashtanga och brinner för att skapa mer inkludering och mångfald i yogavärlden.

KL. 14-15 Introduktion till meditation
Meditation förbättrar din hälsa på alla plan och är bra för återhämtning, livs- och stresshantering och medvetande utveckling. Meditationen leds av Fatima Osman som bor för närvarande i San Francisco på ett Zen Center och är meditationslärare. Hon har studerat olika meditationsstilar i fem år och använder en teknik som enkelt sagt går ut på att utforska och släppa spänningar i kroppen.


Heal House är ett samarbete mellan kulturdriven utveckling i Botkyrka kommun och Botkyrka konsthall.

“Rest is a form of resistance because it disrupts and pushes back against capitalism and white supremacy”. – The Nap