Vernissage för Junior Residence: Remixar konst, mat & politik!

Junior Residence är sommarjobbet för unga Botkyrkabor som gillar konst! Vi blickar bakåt och framåt, och dyker ned i arkivet som visar sex år av kollektiva konstprojekt.

Vi inviger programmet Möt Upp den 24 oktober kl 17-21 (introduktion kl 18) med vernissage av utställningen The Rose That Grew From Concrete och i arkivet visar vi Junior Residence: Remixar konst, mat & politik (2014-2019). Kvällen bjuder även på dansperformance, poesi, musik och smakbitar från Fittjaköket.

Junior Residence är en tre veckor lång konstvistelse där unga får möjlighet att utforska, experimentera och skapa ett eget kollektivt konstprojekt. Utställningen lyfter reflektioner och röster från de medverkande, och ställer frågan vad är konstnärlig kompetens och är den viktig?

Möt Upp som presenterar sex veckor av utställningar, art talks, filmvisningar, workshops, seminariedagar, föreläsningar, poesi och spontana träffar – tillsammans skapar vi en plattform och nya villkor för framtidens konstnärer att verka och ta plats!

Junior Residence är ett samarbete mellan Botkyrka konsthall och Mångkulturellt centrum i Fittja.