Konstnärssamtal med Cecilia Germain

Programmet som skulle hållas den 12 augusti flyttas fram p.g.a. sjukdom.

Ett online-samtal planeras innan utställningens sista dag den 21 augusti. Vi meddelar nytt datum och tid här inom kort.

Varmt välkomna till ett konstnärssamtal med Cecilia Germain där vi får veta mer om de idéer och berättelser som ligger till grund för utställningen The Dream Keeper. En utställning som rör sig mellan flera bildvärldar, dofter och växtligheter.

The Dream Keeper tar avstamp i Cecilias egen historia, i den afrikanska diasporan som uppstod på grund av den transatlantiska slavhandeln. Identiteten och erfarenheterna har fört med sig ett sökande efter en holistisk svart samtida folkhälsa, och en nyfikenhet över hur vi kan finna vägar och platser för ett sorgearbete, så att ett läkande kan ta vid. Hon ritar kartor till förfäder, bjuder in till vila och samlar läkande växter för återhämtning.

I The Dream Keeper visas nyproducerade verk som bland annat behandlar sömnens många funktioner: som hälsofrämjare, som politiskt ställningstagande mot orättvisa maktstrukturer, och som en dörr till andra inre världar. Ur sömnen kan drömmen om en annan verklighet ta form.

Under hela utställningsperioden samlar vi in torkade växter, fröer och andra växtdelar som har spelat roll för dig och din historia, som mat eller medicin. Dessa berättelser och material ska sammanställas i Botkyrkas herbarium. Så ta gärna med något från växtriket som betyder något för dig, och lämna det i herbariet tillsammans med namnet på växten, var den växer och varför den är viktig för dig. Arkivet dokumenteras för en kommande artist’s book av Cecilia Germain.

The Dream Keeper är konstnären Cecilia Germains första soloutställning, curerad av konsthistorikern Temi Odumosu. Utställningen pågår till den 21 augusti.

Samtalet kommer endast att livesändas om vädret inte tillåter att vi kan vara utomhus. Vi uppdaterar om läget på den här sidan och i facebook-eventet.

Vi tillåter ett begränsat antal besökare i utställningen, och det finns munskydd tillgängligt i entrén. Se våra öppettider här!

Bild: Konstnären och hennes far Michael i performance-akten ”Berätta för mig, det jag behöver veta” i utställningen The Dream Keeper, 19 juni 2021. Foto: Botkyrka konsthall