Kulturjägarna 2021

Förstärk dina kunskaper inom konst och kulturproduktion och träffa andra unga kreatörer!

Kulturjägarna är en helgkurs för dig som vill jobba med konst och kultur. I kursen får du bland annat lära dig mer om konstbranschen, projektledning och ta del av inspirationsföreläsningar med feta gäster.

Det är gratis för dig mellan 16 och 25 år.

Anmälan görs till senait.tesfai@botkyrka.se

Kulturjägarna genomförs i samarbete med kulturdriven utveckling i Botkyrka kommun.

✨ ✨ ✨
Inbjudna gäster:
Ailin Mir @ailinmirlashari född och uppvuxen i Stockholm och har under de senaste åren arbetat som kultursocionom med demokrati och kulturfrågor. Just nu studerar hon fri konst på Konstfack. I hennes konst reflekterar hon över samtidsfrågor, ofta genom en blandning av magiska och realistiska tolkningar.
.
Hajan Jabar @hajanjabar driver Meraki och jobbar inom foto/video branschen, främst kopplad till musikindustrin. Meraki Sthlm är ett produktionsbolag mest riktat på att ”berätta våra egna berättelser från förorten, med vår kulturella kompetens och perspektiv”.
.
aghili/karlsson @aghilinasim @bjornokarlsson är samarbetet mellan Nasim Aghili och Björn Karlsson. Deras arbete för samman kollektiva processer, olika språk och erfarenheter för att skapa nya rum och gemenskaper. Verken, vars tematik ofta rör sig mellan olika former av exil, görs för och i det offentliga rummet, på scener, i konsthallar och i trädgårdar.
.
Alexander Rosso @rossoism_projects Illustratör, designer och lärare. Jobbar med lettering, posters, typografi och illustration för svenska kunder. ”Rossoism Projects is a multi creative platform for myself. Well known for my naivistic illustrations, playful lettering and balanced graphics”. Alex kommer att hålla i en workshop kring block letters och posters.
.
Ilias Patlis @iliaspatlis är frilansande Game Artist/2D grafiker med 10 år i branschen. I hans jobb ingår allt från illustration, digital art och koncept utveckling. Från ide till färdig bild.
Ilias driver även podden @sketchbookheroes Ilias kommer att köra en Procreate demo samt berätta som sin väg in i spelbranschen.
…………….

Kulturjägarna genomförs av kulturdriven utveckling – en verksamhet inom kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka kommun som finns för att stärka och uppmuntra ungas delaktighet inom kultursfären och på sätt sänka tröskeln till en möjlig framtid inom kulturbranschen. Detta gör vi genom att skapa konkreta tillfällen för unga att knyta kontakter som kan ta dem vidare, studiebesök hos kulturinstitutioner samt stöttning och utveckling av egna aktiviteter och kulturprojekt.