Mi barrio - Mario Mendoza

14 april–20 maj 2023
Lokalen 23, Fittja centrum

En fotoutställning med Mario Mendoza, fotograf från Fittja, som ställde ut i vår tillfälliga pop-up lokal i Fittja centrum, Lokalen23. ”Mi barrio” visade ett urval av fotografier som fokuserade på Marios rötter, hans hem och närområde. Curator och producent var Mini Davarasl.

Text från utställningen:

Vernissage: fredag 14 april 2023, kl 17 i Fittja centrum

”Jag brukar alltid säga att solen skiner lite extra här. Ett av mina största mål med mina fotografier är att få fler att se det vackra i våra betonggråa väggar. Det finns så mycket mer här än vad som sägs utanför dessa områden”.

Mario Mendoza (f. 1998) arbetar med olika fotografiska tekniker, där analogt fotografi är hans primära konstnärliga praktik. Han började sin karriär med insikten om att man kan äga sin egna berättelse och viljan att utmana normen om hur media presenterar förorten. Det vill han visa i sina fotografier som skildras i tillfälliga glimtar av ljus och hopp.

Mi barrio presenterar ett urval av verk som fokuserar på hans rötter, hans hem och närområde. ”Jag bor i orten och kommer alltid spegla min sanning. Det är inte bara en artist jag fotar eller ett område jag fotar, det är en människa som har en djupare historia”.

Lokalen23 ligger i Fittja centrum och är ett initiativ av Botkyrka konsthall som under våren 2023 prövar en ny mötesplats med konsten som utgångspunkt för samtal och interaktion. Vi jobbar med en grundtanke om att sprida värme och gemenskap utifrån öppna aktiviteter för alla. Lokalen23 är ett samarbete mellan Botkyrka konsthall, nätverksgruppen Fittja och Fittja centrum.