Mini-YAPP: bild/animation HT2013

Tillsammans med mini-YAPP fick omkring tjugo elever från Tumba gymnasium och Xenters utbildning i bild/animation träffa konstnären Cecilia Ömalm som en del av kursen Konstarterna och samhället, 100 p.

Vid det första tillfället introducerades klassen till Botkyrka konsthall, med en visning av pågående utställning och ett gemensamt artist talk utifrån var och ens syn på konst och det egna arbetet.

Därefter träffade gruppen Cecilia på de två Stockholmsrestaurangerna Riche och Taverna Brillo, där konstnärens arbete finns representerat. Eleverna fick en visning av arbetena på plats och en utförligare presentation av hennes bakgrund, samt en uppgift baserad på ett verkligt offentligt uppdrag som konstnären var med och tävlade om i Borås.

Inbjudna konstnärer: Cecilia Ömalm
Kungl. konsthögskolan: Ester Ericsson
Elever Tumba gymnasium: Gustav Andersson, Daniela Andrades Gonzalez, Nathalie Backlund, Merve Cesmeli, Christopher Conrad, Adrian Corazza, Ida Fredriksson, Jens Granström, Nadja Gröning, Saga Heikkinen, Matilda Iwanowski, Emilio Marchesi, Cecilia Nordström, Né-Na Panmongkol, Michaela Skoglund, Luca (Hanna) Söderström, Sofia Tistam, Samar Nicolle Castillo, Irma van den Poel, Embla Vestlinder
Lärare Tumba gymnasium: Rebecka Beran
Koordinator: Caroline Malmström