Kom på konstvandring med Junior Residence

Junior Residence 2020 tar sig an konstformen Land Art och bjuder in till en konstupplevelse i Ekholmens naturreservat.

Med varsam hand flyttas objekt, målas med blåbär och limmas med fisklim. Skulpturer av lera befolkar platsen och skapar den förgängliga utställningen Naturens magi. Under tre sommarveckor har 6 unga från Botkyrka arbetat med att göra avtryck på den magiska halvön Ekholmen.

Konstvandring

Fredag 14 augusti, kl. 17-19. Vandringen är ca 5 km lång. Vill du ha sällskap möts vi vid stora parkeringen framför Hågelbyparkens entré kl. 16:30.

Det går bussar till Hågelby (se www.sl.se för bästa rutt). Det går också att parkera vid Skrävsta gårds hästtransportsparkering.

Det är gratis och ingen anmälan krävs. Vi håller avstånd till varandra. Väl på plats bjuds det även på äppelmust och kaka. Varmt välkomna!

Deltagare: Imaan Imaan, Umaima Choudhary, Love Byström, Ninos Cancu, Linnea Alse och Noel Sjöberg.

Konstpedagoger: Kerstin Gezelius och George Chamoun.

Junior Residence är ett samarbete mellan Botkyrka konsthall
och Mångkulturellt centrum i Fittja. Varje sommar får en grupp unga feriepraktikanter i kommunen arbeta med ett konstnärligt uppdrag under ledning av våra konstpedagoger och inbjudna konstnärer.

Läs mer om den storslagna naturen med dess uråldriga ekar och fornminnen i naturreservatet Ekholmen och kring sjön Aspen här:
https://www.botkyrka.se/download/18.4a23abd9158495687c9d9cc1/1486981394526/Aspen%202014%20Web.pdf