Odla! Den blåa planeten!

Akt I: En grön utställning som tog avstamp i grundläggande frågor kring samhälle och miljö. Utställningen på Botkyrka konsthall visade ett flertal exempel på konst som arkitektur, berättelser och frågor, funktionell och alternativ stadsplanering.

Akt II: 2012’s upplaga av Fittja Open var en skördefest med extra allt! Restauranger som uppstod för en dag, gerillakompostering och en guidning till Fittja.

Vi bjöd in konstnärer, arkitekter, designers och miljöaktivister att testa och presentera sina idéer om hur vi lever, äter, konsumerar, bygger våra samhällen på de mest oväntade sätt och platser i skuggan av pågående klimatförändringar. Botkyrkas koloniföreningar, samhällsforskare och skolelever – alla möttes och samarbetade i verk som pågick under 2012. Tillsammans odlade och skördade, diskuterade och drömde oss fram i det offentliga rummet i Botkyrka.

KONSTNÄRER:
Julia Adzuki, Katja Aglert, Parasto Backman, Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans, Kultivator, The New Beauty Council och Tillväxt, OPENrestaurant, Marjetica Potrč och Konsthögskolan i Hamburg (HFBK) och Kungl Konsthögskolan i Stockholm, Antonio Scarponi, SymbioLab.

CURATORER:
Po Hagström, Katrin Behdjou Söderlund, Joanna Sandell