Välkommen till en workshop i serietecknande!

Datum: Lördag 18 januari, kl 12-16 (vi bjuder på fika)
Plats: Konstverkstan i Botkyrka konsthall, Fittja.

Anmäl ditt deltagande på botkyrkakonsthall@botkyrka.se (först till kvarn, begränsat antal platser). Rekommenderad minimiålder 15 år.

 

Galago är inte bara ett gulligt nattdjur från Senegal, utan också namnet på Sveriges största serietidning för alternativserier. Du kanske älskar att rita serier och illustrera men inte vetat var du kan bli publicerad? Eller vill du möjligtvis lära dig mer om serieritande och svensk seriehistoria?

Nu har du chansen att tillsammans med serietecknaren Fabian Göranson och Galagos chefredaktör Rojin Pertow försvinna in i seriernas förlovade värld!

I workshopen går vi igenom grunderna för hur man ritar en serieruta, vad man ska tänka på när man ritar “gubbar” och vad alternativserier är för någonting. Allt du behöver ta med dig är ett intresse för serier, resten fixar vi.

Fabian Göranson är mångårigt verksam serietecknare och illustratör. Hans senaste serieroman Drömmen om Europa prisades under 2018 och 2019. Rojin Pertow är chefredakör på tidskriften Galago. www.galago.se

Workshopen är ett samarbete mellan Galago och Botkyrka konsthall.

Läs mer om Galago här: https://www.galago.se/