Skördefest med Kulturens mamma!

KULTURENS MAMMA är en odlings- och mötesplats med fokus på ätliga växter utanför Botkyrka konsthalls verkstad. Det är även en del av utställningen MAMI : AMA : MÖDRAR.

Kulturens Mamma handlar om att skapa nya mötesplatser för konst och odling som en del av våra gemensamma ytor i bostadsområden. Det handlar även om att öka förutsättningarna för barn att knyta an till platsen de bor på och därmed skapa en större förståelse för miljön och naturen som grunden till vår matproduktion och existens. Under sommaren har barn i området fått prova på odling och kommer under en Skördefest den 19 september att kunna bjuda sina mammor på en lunch hämtad ur trädgården.

Se bilder från projektets start under sommaren här.

Barnen odlar! Läs reportage i Mitti Botkyrka-Salem.

Här odlar Fittjas barn ett konstverk! Läs reportage i Botkyrka Direkt.

Målning: Vishnu Maya Shrestha
Kulturens Mamma har initierats och drivits av Sarasvati Shrestha (konstnär och trädgårdsmästare) tillsammans med Sara Rad (fotograf och filmare).Kulturens Mamma är ett samarbete mellan Botkyrka konsthall, Fanzingo och Kulturdriven utveckling i Botkyrka kommun, med stöd av Kungsvåningen.

Lördag 19 september

Programmet för skördefesten:

Kl 11 Samling vid odlingen för barn som vill vara med och skörda grönsaker. Vi går igenom hur vi skördar växterna, vilka delar som är ätliga och hur den kan användas.

Sen tar vi med skörden till Fittjaköket och lagar en måltid.

Kl 13.30 Mammorna är välkomna att smaka på maten som har tillagats i Fittjaköket.

Vi är max 10 barn och 10 vuxna som kan delta under dagen.

Ingen anmälan krävs.

Det är gratis!

Programmet sker i samarbete med ABF Botkyrka-Salem.