Sommar i Kulturens Mamma med Sarasvati!

Vi samlas vid odlingsplatsen bakom Botkyrka konsthall för olika workshop som leds av konstnären och trädgårdsmästaren Sarasvati Shrestha.

Torsdag 27 juni, kl 13-15: Vi skördar och sår nytt, fikar och målar skyltar till odlingen.
Torsdag 4 juli, kl 13-15: Vi gör jord och lär oss mer om komposter.
Torsdag 1 augusti, kl 13-15: Vi bygger fågelholkar för områdets småfåglar.
Torsdag 8 augusti, kl 13-15: Vi skapar en mångfaldshäck för insekter att ta skydd i.

Aktiviteterna passar oftast barn i alla åldrar, men vissa aktiviteter kan det vara lämpligt att barnen är 8 år uppåt eller kommer med en förälder för att kunna vara med. Platserna är begränsade och det är drop-in som gäller, först till kvarn får plats. (Max 10 barn per gång).

För fyra somrar sedan initierade konstnären och trädgårdsmästaren Sarasvati Shrestha odlingsplatsen Kulturens Mamma. En växande mötesplats som lyfter den ätbara odlingen i ett konstnärligt kretslopp. Den här sommaren har hon en residensvistelse i Residence Botkyrka då hon gör research kopplat till jordhälsa och komposter. Lördagen den 24 augusti bjuder Sarasvati in till a guttering – en workshop och matperformance tillsammans med kocken Sal Reis Trouxa och koreografen Utke Ács.