STHLM DANS kommer till Botkyrka igen!

5 maj, kl  14 och 15
Fittjahöjdens park

Den 5 maj kan du se ett dansperformance av Hooman Sharifi & Cullberg, på Fittjahöjdens park i Fittja.

Foto: STHLM DANS

CULLBERG: POP UP PÅ OFFENTLIGA PLATSER
Hooman Sharifi (NO)
Längd: ca. 20 min

Cullbergs dansare intar offentliga platser och bjuder in dig att se på, eller följa med i dansen. En energipåfyllning, en långdans, en rytmisk pausplats!

Sedan 2019 har Cullberg tagit klivet ut på gatan och dykt upp på öppna platser med olika pop up-föreställningar. Årets pop up sätter kollektivet i fokus och är skapat av Hooman Sharifi, som även koreograferat While in Battle I’m Free, Never Free to Rest för Cullberg.

Koreografi:
Hooman Sharifi
Musik:
Arash Moradi
Med:
Cullberg’s dancers
Kostym:
Marita Tjärnström, Hooman Sharifi
Produktion:
Cullberg

I samarbete med Cullberg TranströmerbiblioteketBotkyrka konsthallHandenterminalen Konst och Haninge kommun.

Koreografen Hooman Sharifi är född i Teheran 1973 och kom ensam till Norge vid 15 års ålder. Hans dansarkarriär började med hiphop i tonåren och fortsatte med klassisk och modern balett i tjugoårsåldern. Han tog examen i koreografi vid Oslo National Academy of the Arts och är särskilt intresserad av det konstnärliga uttrycket som finns i brytpunkten mellan dans, teater och bildkonst. År 2000 grundade han sitt eget kompani, Impure Company, som i sin konst fokuserar på samhällsengagemang och politik och som skapat över trettio dansverk sedan starten. Sharifis rörelsespråk är fysiskt utmanande, intensivt och kraftfullt och utforskar känslor och strukturer bakom hierarkier, makt, politiska system och våld, genom exakta rörelser och sceneffekter.

2014 till 2018 var Sharifi konstnärlig ledare för Norges nationalkompani för samtida dans, Carte Blanche i Bergen, där han programmerade verk som Birthmark, We Are Here Together, Soufflette och Jerada. Hans egna verk inkluderar Shadows Remain Silent, som hade urpremiär på The Norwegian Opera and Ballet stora scen 2014, och While They Are Floating. Sharifi har samarbetat med flera stora institutioner och hans verk har nått stora framgångar i Norge och internationellt.

Läs mer i länken nedan:

Pop Up in Public Spaces III