Teritual med aghili/karlsson

Lördag 23 mars, kl 13-15
Fittjaköket i Botkyrka konsthall

aghili/karlsson gör återkommande teritualer som en del av deras arbete kring helande och odling. Teritualerna som är öppna för alla intresserade är en del av duons arbete i att föra samman kollektiva processer, språk och erfarenheter för att skapa nya rum och gemenskaper.

Inga förberedelser eller föranmälan behövs. Vi bjuder på örtte från aghili/karlssons trädgård.

Programmet är en del av Fittjakökets kokbok – ett levande arkiv med berättelser och recept som har vuxit fram i ett gränsland av konst, mat och odling i Botkyrka konsthall. Boksläpp sker i vår genom Labyrint Press.

aghili/karlsson är samarbetet mellan Nasim Aghili (konstnär, regissör och dramatiker) och Björn Karlsson (konstnär och trädgårdsmästare). De arbetar med scen- och bildkonst och har under 15 år samarbetat med verk i offentliga rummet, performance, och utställningar. Deras arbete tar ofta formen av samtal som kretsar kring erfarenheter av att leva i olika former av exil och behovet av att sörja och att läka. De är baserade i Stockholm och på landsbygden utanför Södertälje och arbetar ofta i internationella samarbeten utifrån radikal odling, dekolonialitet och systerskapets estetik.

Under 2021 var aghili/karlsson residenskonstnärer i Residence Botkyrka och presenterade utställningen Jangal i Botkyrka konsthall.