The Call

17 februari–23 mars
Arkivet, Botkyrka konsthall
Vernissage: 17 februari kl 14

Konsten rör sig mot det okända, är det förhoppningar med vackra framtida landskap eller är det förtvivlan i tomma gråa kulisser?

Världens turbulenta del i historien gör sig hörd och allvaret finns närvarande i många verk. Handling genom skapande, med ungas röster och berättande, genom närvaro. Materialens brädd vittnar om att hantverkets alla delar finns med. Gränsöverskridande och självklart.

Återkommande är den blå individen, främmande och mystisk. Som vänder sig direkt till oss. Tar av, sätter på, byter om och skapar nya identiteter. En identitet som du stirrar på.

The Call är en grupputställning med några av Ateljé BK’s unga konstnärer.
En utställning där unga visar verk i det medium de brinner för. Med en bredd av visuella uttryck visar de upp de verk de själva skapat.

Medverkar:

Daniela Aguilar
Linnea Alse
Love Byström
Merve Cesmeli
Miriam Chouiyakh
Galaxy Elfsberg Johansson
Thea Guhres
Oyunjargal Khasdorj (Jagana)
Rafael Mammad
Maribelle Nasr
Vanessa Timothy

Ateljé BK och vänner – är en grupp unga kreatörer som är knutna till Botkyrka konsthall och Färgsättarna. Varje torsdag sedan 2021 har vi bjudit in unga och unga vuxna till Konstverkstan i Botkyrka konsthall för att utvecklas, testa nya tekniker och fördjupa sig i skapande. Ingen anmälan har behövts för att delta  och gruppen har skiftat i storlek och individer genom åren.