Under sensommaren har konstnären Bianca Hisse från från Tromsø i Norge/São Paulo i Brasilien, vistats i Residence Botkyrkas program och utforskat det offentliga rummet utifrån sin performance-praktik. Genom olika media och situationer undersöker hon hur dagens samhällen är koreograferade och föreslår rörelser som går emot strömmen och ifrågasätter etablerade sociala mönster.

I Botkyrka konsthalls arkiv presenteras projektet Especially Vulnerable som rör sig i stadens infrastruktur mellan elstationer och gångbroar i norra Botkyrka. Den enskilda kroppens utsatthet sätts i ett större sammanhang av samhällsstrukturer och rumsliga normer. Projektet innefattar skulpturala föremål, ett referensarkiv och ett dokumenterat performance i samarbete med filmaren och fotografen Lasmi Belmar.

Bianca Hisse är född 1994 i São Paulo, Brasilien men bor i Tromsø, Nordnorge. Hon tog sin konstexamen (MFA) från Kunstakademiet i Tromsø (2019). Hennes arbete har presenterats runt om i Norge och internationellt. Kommande projekt inkluderar solopresentationer på PODIUM i Oslo, Galleri 35m2 i Prag och ett performance vid Sámi Dáiddaguovddáš i Karasjok.

www.biancahisse.com

 

Foto: Lasmi Belmar

Programmet är en del av Residence Botkyrka, med stöd från Nordisk Kulturkontakt och Botkyrkabyggen.