VI ÄR FITTJA

En hyllning till våra äldre i Fittja! Så beskriver Saaida Hussain, konstnärlig ledare, projektet vars andra del visas på Botkyrka konsthall i vinter.

Vernissage: lördagen den 14:e december, kl 12-16
Utställningen pågår till den 15:e februari, 2020.

I en serie iscensatta fotografier får vi möta en mångfald av unika livsberättelser som tagits fram i samarbete med en grupp äldre som bor i Fittja. Projektets första del tog plats i det offentliga rummet i form av en kollektiv muralmålning på Konstkuben. Nu har enskilda individers bilder och berättelser fördjupats och gestaltats i form av tio fotografiska porträtt som visas tillsammans med en film.

”Vi är Fittja” vill synliggöra boende och låta olika röster ta plats i våra gemensamma rum. Under åren 2016-2019 blev Konstkuben, en betongbyggnad som från början var kvarterets sopsug, en yta för berättelser och möten mellan olika generationer och grupper i lokalsamhället.

Ett samarbete som utvecklades mellan konstnären / konstpedagogen Saadia Hussain och Botkyrkabyggen, och som nu tar plats i Botkyrka konsthall.

Medverkande:

Sargit Petterson

Berit Hugo

Tahir Saygin

Kamile Kayhan

Gonzalo Elias Vega Gonzalez

Elsa Miriam Quinones de Vega

Ulf Kurt Arne Hansson

Brita Höglund

Iskender Sayar

Pentti Niemi

Konstnärlig ledning: Saadia Hussain

Mobilisering: Awezan Azad och Rumeysa Alici

Fotograf: Per Björklund

Bildbearbetning: Victor J Lärm

Film: Sander C. Neant Falk

Projektet är ett samarbete mellan Botkyrkabyggen, Mångkulturellt Centrum och Botkyrka konsthall.