VI ÄR FITTJA

En hyllning till våra äldre i Fittja! Så beskriver Saaida Hussain, konstnärlig ledare, projektet vars andra del visas på Botkyrka konsthall i vinter.

Vernissage: lördagen den 14:e december, kl 12-16
Utställningen pågår till den 15:e februari, 2020.

Seniorer boende i södra Botkyrka kan ta en buss till Botkyrka konsthall som åker från bla.Tullinge: ”Du har möjlighet att kliva på och av bussen vid Akvarellen äldreboende på Elgentorpsvägen 10 i Tullinge, Orren servicehus på Gröndalsvägen 12A i Tumba eller Tre källor äldreboende på Tre Källors väg 1 i Norsborg.” Mer information och anmälan hittar du här: https://botkyrka.se/arkiv/evenemang/evenemang/2019-11-13-busstur-med-utstallning.html

Info om utställningen:
I en serie iscensatta fotografier får vi möta en mångfald av unika livsberättelser som tagits fram i samarbete med en grupp äldre som bor i Fittja. Projektets första del tog plats i det offentliga rummet i form av en kollektiv muralmålning på Konstkuben. Nu har enskilda individers bilder och berättelser fördjupats och gestaltats i form av tio fotografiska porträtt som visas tillsammans med en film.

”Vi är Fittja” vill synliggöra boende och låta olika röster ta plats i våra gemensamma rum. Under åren 2016-2019 blev Konstkuben, en betongbyggnad som från början var kvarterets sopsug, en yta för berättelser och möten mellan olika generationer och grupper i lokalsamhället.

Ett samarbete som utvecklades mellan konstnären / konstpedagogen Saadia Hussain och Botkyrkabyggen, och som nu tar plats i Botkyrka konsthall.


Medverkande:

Sargit Petterson
Berit Hugo
Tahir Saygin
Kamile Kayhan
Gonzalo Elias Vega Gonzalez
Elsa Miriam Quinones de Vega
Ulf Kurt Arne Hansson
Brita Höglund
Iskender Sayar
Pentti Niemi

Team
Konstnärlig ledning: Saadia Hussain
Mobilisering: Awezan Azad och Rumeysa Alici
Fotograf: Per Björklund
Bildbearbetning: Victor J Lärm
Film: Sander C. Neant Falk

Projektet är ett samarbete mellan Botkyrkabyggen, Mångkulturellt Centrum och Botkyrka konsthall.