Drömvävar med Amina Seid Tahir 

Vilopaus presenterar:
Drömvävar med Amina Seid Tahir
Söndag 11 december, kl 15-18 (föranmälan krävs, begränsat antal platser)
Residence Botkyrka 

Drömvävar är en längtan efter kollektiv vila och drömmande. En manifestation där drömmar kan fungera som frön för att så nya världar och framtider. Där tid ges till omhändertagande av oss själva och varandra för att det är en nödvändighet och en rättighet. Drömvävar är en vila, en plats att dela kollektiv visdom och en mötesplats för drömmar.  

Under drömvävar kommer vi tillsammans sy ihop ett täcke av våra örngott samtidigt som tid ges för att dela tankar och drömmar med varandra. Kvällen avslutas med att vi äter mat tillsammans. 

Drömvävar är en separatistisk stund för personer från den Globala Majoriteten.* Detta för att det finns en längtan och vilja till att skapa rum för drömmar och vila där den vita blicken inte är lika starkt närvarande. En stund där vi kan mötas i erfarenheter och dela strategier för att ta hand om oss själva och varandra samtidigt som vi tillåter varandra att drömma. En plats för oss av oss helt enkelt.  

Det är begränsat antal platser, anmälan görs senast den 8 december till: vilopausa@gmail.com (meddela även om du har matallergier). Mer information följer i bekräftelsen.

Amina Seid Tahir (hon/henne) är en svensk/eritreansk konstnär baserad i Stockholm. Hon studerar för närvarande fri konst på Konstfack. I hennes multidisciplinära praktik fokuserar hon just nu på kollektiv vila och läkning.

“Vilopaus” är ett initiativ av konstnären Sara Rad, med syfte att skapa ett utrymme för vila runt om i Stockholms förorter.  

Det finns studier som visar att människor som är i konstant fight/flight-mode på grund av stress och oro inte har ett hälsosamt fungerande immunförsvar eftersom kroppen behöver vila för att reparera och återhämta sig. Ett sådant stadie tillåter oss inte heller att drömma och visualisera en framtid. “Vilopaus” vill vara ett utrymme för kollektiv vila, drömmeri och utbyten men även skapa en plats där vi lära oss olika sätt för ”vila”. Tanken är att varje tillfälle ska hållas av olika workshop-ledare som delar med sig av sitt sätt att uppnå vila.  

*Termen “Global Majoritet” skapades av Rosemary Campbell-Stephens.”Global Majority refers to people who are Black, Asian, Brown, dual-heritage, indigenous to the global south, and or have been racialised as ‘ethnic minorities’.” Termen skapades för personer av den Globala Majoriteten för att inte behöva identifiera sig i relation till vithet och för att lyfta det faktum att dessa grupper utgör en majoritet av världens population, ca 80%.