Vilopaus med Daniel ”Badji” Badjelan 
3 februari 2023
kl.17:30 – 18:15 i Botkyrka konsthall

Denna vilopaus tillfälle är en stund av guidad kroppsmeditation där vi kommer checka läget med oss själva och försöka landa i kroppens naturliga tillstånd.

Sedan följer en 15 min tyst stund där deltagare för göra precis som de vill så länge det är tyst. Denna avskilda stund kommer att ske efter konsthallens stängning. Alla är välkomna, oavsett ålder eller erfarenhet av meditation. Försök att komma i tid för att inte störa vilostunden. Daniel är en av iniativtagarna till ”Järva sitter ihop”.

“Vilopaus” är ett initiativ av konstnären Sara Rad, med syfte att skapa ett utrymme för vila runt om i Stockholms förorter.

Det finns studier som visar att människor som är i konstant fight/flight-mode på grund av stress och oro inte har ett hälsosamt fungerande immunförsvar eftersom kroppen behöver vila för att reparera och återhämta sig. Ett sådant stadie tillåter oss inte heller att drömma och visualisera en framtid. “Vilopaus” vill vara ett utrymme för kollektiv vila, drömmeri och utbyten men även skapa en plats där vi lär oss olika sätt att ”vila”. Tanken är att varje tillfälle ska hållas av olika workshop-ledare som delar med sig av sitt sätt att uppnå vila.