Workshop i botaniskt parfymeri - en introduktion med Cecilia Germain 

Datum, tid och anmälan:
Söndag 20 juni, kl 14-16
Söndag 15 augusti, kl 14-16

Det är gratis, men begränsat antal platser, anmäl dig via e-post: botkyrkakonsthall@botkyrka.se

 

Välkommen till två sammanhängande workshoptillfällen där vi utforskar grunden i parfymeri som utgår från vad växtriket ger oss. I det botaniska parfymeriet används inga syntetiska ämnen, istället arbetar vi med material som människor under tusentals år använt för att skapa väldoft.  

Tillsammans med konstnären Cecilia Germain luktar vi oss igenom de olika parfymmaterialen, och Cecilia berättar om användbara synsätt för att börja göra parfym. Vi provar att blanda dofter och tar del av varandras experiment. Vid första tillfället lär vi oss att förbereda tinkturer som används under vår andra gemensamma workshop i augusti.

Installationsbild, Cecilia Germains olfaktoriska verk. Foto: Hanna Ukura

 

I utställningen The Dream Keeper visas bland annat installationen ”No, I did not go to Paris – trying to create an afrocentric scent trail, chapter one” med ett urval av doftmaterial som ingår i formulan till ”Fog of Namib”, en parfym som Cecilia har tagit fram och som finns att prova i utställningen. De flesta av ingredienserna har sitt ursprung på den afrikanska kontinenten och konstnären vill att vi ska upptäcka en värld av väldoft som inte utgår från en västerländsk parfymtradition.