Xet-museet: Konstnärssamtal

Lördag 5 oktober kl. 13 i Xet-museet, Tumba.
Konstnärsamtal med 2017 års mottagare av Xetstipendiet
Träffa två unga konstnärer i början av sin karriär. 

Hur är det att vara ung konstnär i Sverige idag? Hur ser de på sitt måleri och vad har de för relation till Xet? Paulina Sokolow leder samtalet.

Fabian Tholin och Mark Frygell var 2017 års mottagare av ett stipendium instiftat av Sven Xet Erixsons minnesfond som delas ut på Kungliga Konstakademien. Stipendiet är avsett för utövande konstnär som under den senaste femårsperioden avslutat sina studier vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. 

Om konstnärerna:
Fabian Tholin, född 1980 i Stockholm, målar gåtfulla och expressiva landskap där flera dimensioner kolliderar och samsas. Han håller sig gärna till de stora formaten och hisnande perspektiv, men ändå med detaljrikedom.

Mark Frygells värld är fylld av egensinniga varelser. Det är inte helt enkelt att bedöma deras avsikter (onda eller goda?). Klart är i alla fall att det är ett friskt och lekfullt måleri som gärna lånar uttryck från såväl graffitin, tatueringar som Picasso och tysk expressionism. Mark Frygell är född i Umeå 1985 och har nyligen haft en omskriven utställning på galleri Andréhn-Schiptjenko.

Mer information: https://www.xetmuseet.nu