Sju sorters kakor

Under hösten 2012 har elever från Tullinge gymnasium skapat ett kollektivt verk med den inbjudna konstnären Kakan Hermansson och Petra Hultman, student vid Kungliga Konsthögskolan. Arbetet hade fokus på konsthantverk, jämställdhet och tid och deltagarna har arbetat med både keramik, brodyr, teckning och performance i en serie workshop. I installationen Sju sorters kakor, som lyfte frågor om konsthantverkets status och dess roll i vardagen, presenterades det gemensamma arbetet.

Inspirerade av äldre tiders vardagsrum skapade Kakan Hermansson och Petra Hultman en hemlik miljö för besökare att ta del av gruppens arbeten i brodyr och keramik. Besökaren bjöds även in till att fortsätta arbetet med den öppna broderiväggen, som med sina uppmaningar saxade ur livsstilsmagasin var utgångspunkten för gruppens diskussioner kring genus och jämställdhet.

 

Deltagare Tullinge gymnasium (TG): Hanna-Lisa Vikberg, Emelie Alnesved, Jasmin Emami, Melissa Besara, Helena Avermark, Jenni Naukkarinen, Jessica Pano, Jonas Hedman, Jacob Kärrlander, Madicken Nyman, Clara Boman, Ellinor Nuse
Student Kungl. Konsthögskolan (KKH): Petra Hultman
Inbjudna konstnärer och kreatörer i kursen: Kakan Hermansson, Shiva Anoushirvani, Katja Aglert, Zandra Ahl
Lärare: Åsa Andersson Broms (KKH), Paula Urbano (TG)
Koordinator: Caroline Malmström
Konstnärlig ledare:
Katrin Behdjou Arshi