Botkyrkahallen

”Känns som det var längesen vi påbörjade projektet. Saker tar tid, men blir bra. Allt började med en tävling: Kom med idéer för att utsmycka lokalerna på Botkyrkahallen i Hallunda! Massor med bra koncept och skisser kom in.” berättar Mikael Nyström, projektledare för Färgsättarna och Urban konst i Botkyrka konsthall.

Botkyrkahallens arbetslag valde ut de bilder de trodde skulle passa bäst. Konstnärerna fick göra vissa justeringar efter samråd med arbetslaget och sedan blev deras bidrag utvalda för att smycka olika utrymmen i idrottshallen.

Läs mer om Färgsättarna här.

 

Processen

Efter sommaren påbörjades arbetet med att skapa två tavlor och en muralmålning på plats. Konstnärerna som fick uppdragen blev: Alia Hashimpour ,Frida Yousef och Ruhani, alla med olika stilar och arbetstekniker.

Alia arbetade med muralmålningen på plats och med sin syster som assistent. Ett noggrant och tidskrävande arbete. Allt målat för hand. Ca 50 x 1.60 meter. Ruhani målade digitalt och där var processen att kunna dra upp den digitala bilden utan att upplösningen blev dålig. Samt att välja vilken form av tryck hen ville ha. Bilden tryckets på 10mm plexiglas med upphängning. Frida målade sin tavla hemma på MDF skiva med akryl.

”Nu är allt färdigt och jag delar Botkyrkahallens entusiasm för hur bra det blev. Fortsättning följer” säger Mikael Nyström.

 

Mer information

Färgsättarnas konstnärer Ruhani, Frida Yousef och Alia Hashimpour gick vidare och utvecklade sina idéer till tre konstverk i olika media, som nu tar plats i idrottshallen. Målningarna gjordes i ett samarbete mellan Färgsättarna / Botkyrka konsthall och verksamheten Bad, Idrott & Motion på Kultur och fritidsförvaltningen i Botkyrka kommun.

Plats: Botkyrkahallen i Hallunda.