HÄR FINNS VI

Botkyrka Konsthall, Fittja Torg, Norsborg, Sverige

Adress: Fittja torg 14, 145 51 Norsborg

Kollektivtrafik

T-bana: ta tunnelbanans röda linje 13 mot Norsborg, hoppa av i Fittja. Vid Fittja centrum, följ skyltningen mot konsthallens lokaler.
Från Tumba: ta buss 707 mot Fruängen, gå av i Fittja. Vid Fittja centrum, följ skyltningen mot konsthallens lokaler.

Mer information på sl.se

Med bil

Från Stockholm city:

Ca 20-25 min, (20,1 km) via Norr Mälarstrand och E20/E4.

ca 20-25 min (18,2 km) via Södertäljevägen och E20/E4.

Parkering finns i Fittja centrum (gratis 3 timmar) eller besöksparkering på Krögarvägen 12-20 (ca 10 kr/timme) via EasyPark. via Södertäljevägen och E20/E4.
Mer information

Inför ditt besök:

Du är varmt välkommen in till oss! Kolla gärna våra öppettider inför ditt besök.

I våra lokaler kan du se konst, vara med i öppen skapande verksamhet, workshops, ta del av samtal, föreläsningar och mycket mer. Det finns aktiviteter och program för alla åldrar. För mer information kika i vår aktivitetskalender ”Vad händer?


Guidade visningar – grupper

Boka en visning!

Det går att boka en gruppvisning utanför ordinarie öppettider. Ta med klassen, kollegorna eller vännerna och få en guidad visning av aktuell utställning.

Gruppvisning (max 15 personer) måste bokas senast en vecka innan visningstillfället.

För specialvisningar/ gruppvisningar kan du skicka din förfrågan här. Eller maila din förfrågan till: botkyrkakonsthall@botkyrka.se

Tillgänglighet

  • Våra lokaler är anpassade för rullstol och föräldrar med barnvagn, hiss finns.
  • Toaletter med skötbord finns.
  • Du får äta medhavd fika/mellis i entrérummet.

Det är alltid fritt inträde och kostnadsfria aktiviteter i Botkyrka konsthall om inget annat anges.

Mer info om tillgänglighet:

Botkyrka konsthalls lokaler är tillgängliga för rullstol och permobilanvändare. Hiss finns till övre plan. Punktskrift finns på samtliga permanenta skyltar i lokalerna. Ledarhundar är välkomna.

Toaletten är tillgänglig för rullstol och permobil. Färdtjänst och bil kan köra upp till konsthallens entré och parkeringsplats för rörelsehindrade med tillstånd finns direkt utanför entrén.

All kommunikation sker på svenska men ofta även på engelska och i vissa fall på andra språk för att möta olika grupper och behov.

Här finns vi också

Tumba – X:et museet
2018 hade Xetmuseet nyöppning i en ombyggd del av våra gamla lokaler i Tumba, nu finns museet i direkt anslutning till Tumba bibliotek. I Tumba kommer även den pedagogiska verksamheten fortsätta att drivas tillsammans med olika aktörer i södra delarna av kommunen. Mer om X:etmuseet här.

Residence Botkyrka, Krögarvägen 26
Botkyrka konsthall har sedan flera år tillbaka en närvaro i Fittja genom Residence Botkyrka, som är ett internationellt ateljéprogram där konstnärer och arkitekter arbetar med lokala projekt. Läs mer här.