Information till sökande

Boende: vi erbjuder boende i en av Botkyrkabyggens lägenheter på Krögarvägen 26 i Fittja. Den har två sovrum och ett vardagsrum. Ibland gästas lägenheten av två ateljéstipendiater samtidigt, då delas kök, vardagsrum och badrum/toalett.

Resor och stipendium: beroende på samarbetsformer och övrig finansiering så erbjuder vi ett stipendium (per diem) och kostnader för resor.

Research: vi assisterar med research, nätverk och kontakter, både lokalt och i Stockholm.

Program: vi organiserar konstnärssamtal, workshops och andra program kopplade till konstnärens vistelse.

Samarbeten: vi samarbetar ofta och gärna med institutioner, utbildningar, organisationer, kollektiv och andra som är intresserade av att förlägga konstnärliga praktiker och program inom Residence Botkyrkas verksamhet.

Open calls

Vi tar löpande emot intresseanmälningar från konstnärer som vill utveckla idéer eller projekt inom Residence Botkyrkas program. Maila oss och beskriv ditt arbete, gärna med länk till hemsida och tidigare projekt / konstverk och berätta om varför Residence Botkyrka är intressant för dig och vad du skulle vilja genomföra. Vistelsens längd kan variera och finansiering beror på eventuella samarbeten med fler aktörer.