Jr. Residence: Känslor är temat för årets unga skapare

Junior Residence är ett konstprogram som riktar sig till unga sommarjobbare från Botkyrka som under tre veckor får plats och plattform att uttrycka egna berättelser genom konst.

I årets upplaga är temat ”känslor” och arbetet utgår från ämnen som berör de ungas samtid och frågor som de påverkas av. Första veckan åkte de på en studieresa till Moss, Norge.

–Vi åkte för att se den nordiska samtidskonstbiennalen Momentum ”The Emotional Exhibition”. Syftet var att förflytta sig, att se nya platser, möta konst, samla tankar och inspiration, och genom resan komma närmare varandra och samtidskonsten, berättar Saadia Hussain, en av konstpedagogerna som leder Junior Residence.

Just nu är de unga konstnärerna inne i programmets andra vecka och den konstnärliga processen pågår för fullt.

–Det ska bli sex olika känsloladdade verk i form av masker, en för varje deltagare. Ungdomarna började veckan med att skissa och nu skapar de sina verk i ateljén på Mångkulturellt centrum i Fittja, förklarar Saadia.

Nästa vecka ska gruppen färdigställa samt synliggöra sina verk i form av en test-performance i det offentliga rummet.

– Den sista veckan är det fokus på samtal och utvärdering samt förberedelser inför ”Fittja mat & konst”, där gruppen ska göra sitt performance. berättar Saadia.

Junior Residence konstverk kommer att visas i Botkyrka konsthall under hösten, med ett premiärperformance under ”Fittja mat & konst” den 14 september.

…………………………………………………………………………………………..

Junior Residence är ett samarbete mellan Botkyrka konsthall
och Mångkulturellt centrum i Fittja.

Konstprogrammet leds av konstpedagogerna Kerstin Gezelius och Saadia Hussain.

Följ oss på Instagram för fler uppdateringar om Jr. Residences arbete!

Mer information Junior Residence hittar du HÄR

…………………………………………………………………………………………..