Nya konsthallen

Efter närmare trettio års verksamhet i Tumba och tio år i Fittja, beslutade Botkyrka kommuns politiker i kultur- och fritidsnämnden att att en större del av Botkyrka konsthalls verksamhet skulle omlokaliseras från Tumba till Fittja.

Byggprojektet som drivs av Kungsvåningen Förvaltning & Kungsmontage Byggentreprenad är del av Fittja centrums utveckling. Tor Lindstrand är arkitekt för gestaltningen av Botkyrka konsthalls och Fittja biblioteks lokaler.

Idag är huset färdigt och både Botkyrka konsthall och Fittja bibliotek har flyttat in. Just nu har vi fullt upp med att få ordning på interiörer och att allt ska vara på plats inför invigningen den 18 maj.

Botkyrka konsthall fortsätter att vara hela kommunens konsthall och vi hoppas på att många av våra besökare i Tumba följer med oss till vår verksamhet i Fittja!

Här finns vi också:

Tumba – X:et muséet
2018 hade Xetmuseet nyöppning i en ombyggd del av våra gamla lokaler i Tumba, nu finns museet i direkt anslutning till Tumba bibliotek. I Tumba kommer även den pedagogiska verksamheten fortsätta att drivas tillsammans med olika aktörer i södra delarna av kommunen. Mer om X:etmuseet här.

Residence Botkyrka, Krögarvägen 26
Botkyrka konsthall har sedan flera år tillbaka en närvaro i Fittja genom Residence Botkyrka, som är ett internationellt ateljéprogram där konstnärer och arkitekter arbetar med lokala projekt. Läs mer här.

Tillfälligt kontor på Värdshusvägen 6
Just nu sitter vi i tillfälliga lokaler på Värdshusvägen, precis intill Fittja T-bana.