Nya konsthallen

Efter närmare trettio års verksamhet i Tumba och tio års närvaro i Fittja, beslutade Botkyrka kommuns politiker i kultur- och fritidsnämnden att att en större del av Botkyrka konsthalls verksamhet skulle omlokaliseras från Tumba till Fittja. Byggprojektet ”Fittjahöjden” startade 2017 och det nya huset stod klart i mars 2019.

Botkyrka konsthall och Fittja bibliotek flyttade in på gatuplan i huset och öppnade dörrarna för allmänheten med invigning den 18 maj 2019.

Inför ditt besök:

Du är varmt välkommen in till oss! Kolla gärna våra öppettider inför ditt besök.

I våra lokaler kan du se konst, vara med i öppen skapande verksamhet, workshops, ta del av samtal, föreläsningar och mycket mer. Det finns aktiviteter och program för alla åldrar. För mer information kika i vår aktivitetskalender ”Vad händer?

Botkyrka konsthall erbjuder guidade visningar av aktuell utställning varje tisdag-lördag kl. 13.00.
För specialvisningar/ gruppvisningar kan du skicka din förfrågan här.

Våra lokaler är anpassade för rullstol och föräldrar med barnvagn, hiss finns.
Toaletter med skötbord finns.
Du får äta medhavd fika/mellis i entrérummet.
Det är alltid fritt inträde och kostnadsfria aktiviteter i Botkyrka konsthall om inget annat anges.

Här finns vi också:

Tumba – X:et museet
2018 hade Xetmuseet nyöppning i en ombyggd del av våra gamla lokaler i Tumba, nu finns museet i direkt anslutning till Tumba bibliotek. I Tumba kommer även den pedagogiska verksamheten fortsätta att drivas tillsammans med olika aktörer i södra delarna av kommunen. Mer om X:etmuseet här.

Residence Botkyrka, Krögarvägen 26
Botkyrka konsthall har sedan flera år tillbaka en närvaro i Fittja genom Residence Botkyrka, som är ett internationellt ateljéprogram där konstnärer och arkitekter arbetar med lokala projekt. Läs mer här.