Mats Andersson - Punkthus

Månadens konstverk är enprocentsuppdrag från 2014 som knyter ihop Fittjas historia med nutiden. När bostadsområdet Fittjaterassen skulle byggas fick Mats Andersson uppdraget att skapa en konstnärlig gestaltning på platsen. Resultatet blev en markbeläggning i svart marktegel. Motivet är en planlösning som i skala 1:1 representerar ett av våningsplanen på punkthusen på Värdshusvägen som ligger precis intill.

Så här beskriver Mats Andersson själv sitt verk: ”Jag ser mönstret på marken som en överlappande projicering eller en markering av något som skulle kunna ha funnits på platsen. Med mitt verk vill jag knyta samman det gamla med det nya och ge tillfälle att fundera kring hur synen på hur människor ska leva och bo har förändrats över tid.”

Tips! Om du är intresserad av den offentliga konsten i Fittja och dessutom vill veta mer om den kommande renoveringen av Fittja torg så ska du hänga med på konstvandringarna som vi arrangerar 19 och 21 maj. (Vandringen den 21 maj riktar sig främst till barn och familjer). Läs mer här: https://www.botkyrkakonsthall.se/evenemang/konstvandring-i-fittja-3/