Bim Eriksson, Bollen är rund

2019 färdigställdes Bim Erikssons konstnärliga gestaltning på fasaden till Broängens sporthall i Tumba. Här ser vi tre figurer som i sportiga kläder från olika årtionden verkar vara aktiva i någon slags bollek. Konstnären beskriver själv verket på följande sätt:

”Figurernas kläder och uppsyn är skapade med intentionen att sudda ut markörer som könstillhörighet, etnicitet och ålder, och för att påvisa att det inte är dessa attribut som bestämmer vem du kan bli. Verkets titel bollen är rund, är ett uttryck som används i sportsammanhang och betyder att ett utfall inte är självklart och att allt fortfarande kan hända.”

Bim Eriksson är kanske framför allt känd som serietecknare men har också förvandlat sina figurer till skulpturer som ställts ut i olika utställningar. Konstverket på Broängens sporthall är hennes första offentliga gestaltning.

2017 visade Botkyrka konsthall utställningen Babyfett, där Eriksson genom skulpturer och väggmålningar tog avstamp i flickrummet med en berättelse om att göra slut med barndomen och att hitta sin roll i en vuxen kropp.

Titel: bollen är rund
Plats: Broängens sporthall
Uppfört: 2019
Material: Vinylfolie på figurskuren plåt