Den här hösten tar unga konstnärer och kreatörer plats i Botkyrka konsthall med ett program som tagits fram av och med unga i samarbete med en rad viktiga aktörer. Välkomna till sex veckor av konst på ungas villkor i en gränslös mix av utställningar, samtal, filmvisningar, workshops, föreläsningar, nätverkande och träffar. Tillsammans skapar vi en plattform och nya villkor för framtidens konstnärer att verka och ta plats!

UTSTÄLLNING

The Rose That Grew From Concrete


24 oktober – 5 december
vernissage: 24 oktober, kl 17-21

 

I utställningen The Rose That Grew From Concrete samlas olika verk från unga svenska konstnärer. Frågor som rör rasism, könsroller och representation blandas med verk som behandlar näthat, queer kärlek och våld i hemmet. Varje konstnär har fått utrymme att berätta sin egen historia genom konsten. Vilka utmaningar och styrkor går att finna i de olika erfarenheterna och identiteterna?

Utställningen lånar sin titel från en dikt skriven av Tupac Shakur. 

…….

Konstnärer:
April Lin
Afrang Nordlöf Malekian
Bella Normark
Fernando Torres
Hanna Böhm
Jon Ely Xiuming
Lasmi Belmar
Louise Helmfrid
Ruhani 
Shahin Alipour

…….


UTSTÄLLNING

Arkivet: Junior Residence 2014-2019

 

24 oktober – 5 december
vernissage: 24 oktober, kl 17-21


Sommarjobbet för unga Botkyrkabor som gillar konst! 
Vi blickar bakåt och framåt, och dyker ned i arkivet som visar sex år av kollektiva konstprojekt.  

Junior Residence är en tre veckor lång konstnärlig process där unga får möjlighet att utforska, experimentera och skapa ett eget kollektivt konstprojekt. Utställningen lyfter reflektioner och röster från de medverkande, och ställer frågan vad är konstnärlig kompetens och är den viktig? 

 

Program

  CHANGERS HUB – TAKEOVER 
GAMING & 
MODE

29-30 oktober
Kl. 17.00-20.00 

Changers Hub + Kvinnohistoriska + Centrum för näringslivshistoria + Botkyrka Konsthall.

Under två dagar kommer du att få möta kvinnliga pionjärer inom gaming och mode.

Hur var och är det att förverkliga sin dröm som kvinna då och nu?Varje kväll kör vi en story, ett panelsamtal och berättelser ur arkivet. Därefter finns det möjlighet att träffa folk i branschen och ställa frågor.  


 Changers Hub är en mötesplats för unga vuxna från Stockholms ytterstad. Vår vision är att demokratisera framgång. Tillsammans med och för medlemmar i vårt nätverk arbetar vi aktivt med idé-coachning, utbildning inom ledarskap, privatekonomi, samhällsbyggande, kultur och tech 

Målet med vår Take over på Botkyrka konsthall är att tillsammans synliggöra och dela lokala förebilders berättelse samtidigt som vi lär oss om och inspireras av historien


 

Art Talks by Nachla

7 november
28 november.
Kl. 18-19

Under hösten 2019 bjuder Nachla Libre (konstnär och grundare till Revolution Poetry) i samarbete med Botkyrka konsthall in till en talkshow om konst. Tillsammans byggs en ny kreativ plattform för att diskutera med unga konstnärer och publiken om konst, konstpraktiker och hur man förverkligar sina konstnärsdrömmar.

7 november / Samtal 3 /Ordets makt 

26 november/ Samtal 4 /Att vara skådespelare

Samtalet är mellan 18.00 – 19.00, men kom gärna förbi redan 17.30 på lite förmingel.
Vi bjuder på enklare tilltugg och dryck.
För mer information om samtalen, paneldeltagare mm. Se separat event under vårt kalendarium “händelser”. 


Nachla Libre är en poet och multidisciplinär konstnär som arbetat länge med att stärka kultur och konst via främst Revolution Poetry. Hon är en nyexaminerad konstnär från Konstfack som brinner för att skapa och arbeta för en rättvisare konst och kultursfär


 

CinemAfrica – Ungdomsfilmfestival

9-10 november  

CinemAfrica visar ett filmprogram i Botkyrka konsthall drivet 100% av unga till unga. 
Välkommen på filmvisning + samtal!


Program, filmer och tider hittar du HÄR
 


I samarbete med kulturdriven utveckling i Botkyrka kommun, lämnar CinemAfrica över regin till ungdomar från Botkyrka som själva får utforma och sätta ihop sin egna filmfestivalHandledda av mentorer, har ungdomarna fått arbeta med att själva kunna genomföra en egen filmvisning. De har gjort ett utval av filmer utefter ämnen, sätta program, budget, marknadsföring och PR, samt produktion.  

CinemAfricas ungdomsfestival är helt och hållet skapad av ungdomar för ungdomarna själva. Det inger hopp att se deras kunskaper och talang i arbetet de gör, och förbereda dem att bli nästa generations kulturarbetare!

CinemAfricas ungdomsfestival möjliggörs av Kulturdriven utveckling, en verksamhet inom kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka kommun, som finns för att stärka och uppmuntra ungas delaktighet inom kultursfären och på sätt sänka tröskeln till en möjlig framtid inom kulturbranschen. Detta gör vi genom att skapa konkreta tillfällen för unga att knyta kontakter som kan ta dem vidare, studiebesök hos kulturinstitutioner samt stöttning och utveckling av egna aktiviteter och kulturprojekt.


 


 

Kulturjägarna 

 29 nov – 1 december  

 Projektledare Dani Ruz genomför den femte omgången av Kulturjägarna i Botkyrka, en intensiv utbildning i kulturproduktion för unga vuxna. Förstärk dina kunskaper inom dans, konst och kulturproduktion och träffa andra unga kreatörer. Helgen har som fokus att ge dig som deltagare verktyg för att ta nästa kliv inom kulturvärlden. 

Ålder: 17-25 år. 

Anmäl dig till: senait.tesfai@botkyrka.se

 

Kulturjägarna 2014

 


Kulturjägarna är en utbildning i kulturproduktion för unga vuxna. Vi delar inspiration och konkreta verktyg med varandra för att stärka kreativitet och engagemang. Målet är att hitta nya verktyg och metoder för att ta plats i kulturvärlden och samhället. Kulturjägarna möjliggörs av Kulturdriven utveckling, en verksamhet inom kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka kommun, som finns för att stärka och uppmuntra ungas delaktighet inom kultursfären och på sätt sänka tröskeln till en möjlig framtid inom kulturbranschen. Detta görs genom att skapa konkreta tillfällen för unga att knyta kontakter som kan ta dem vidare, studiebesök hos kulturinstitutioner samt stöttning och utveckling av egna aktiviteter och kulturprojekt.


Just nu uppdateras texten löpande.