Färgsättarna målar i Idrottshuset Tumba

Färgsättarna Sara Abed Jaser , Natalie Behnan, Galaxy Elfsberg och Rita Ghazaryan fick i uppdrag av Botkyrka kommun att göra nya utsmyckningar på väggarna i Idrottshuset Tumba. Ett uppdrag som liknar det tidigare arbetet som Färgsättarna gjorde i Botkyrkahallen i Hallunda/Brunna.

De unga konstnärerna målade nya illustrationer med sporttema inspirerade av en annan Färgsättares konstverk, Alia Hashimpor.

Sara och Natalie skapade skisserna till utsmyckningen som de alla tillsammans målade upp i idrottshallen under höstlovsveckan, en veckas heltidsjobb tog det ungdomarna för att få klart jobbet.

–Det var roligt att få vara med i ett sånt här uppdrag. Det är inte ofta vi unga som tycker om att måla får göra det och dessutom få betalt för det. Det var extra roligt att få måla på en plats som besöks av så många barn och unga och göra den fin. Många  barn gick förbi medan vi arbetade och sa ”wow vad snyggt”, då kände vi oss peppade och glada över målningarna vi höll på att göra, berättar Rita Ghazaryan, som varit med och målat.

–Jag skulle gärna fortsätta göra sånna här arbeten, det är väldigt värdefullt att vi unga får chansen att göra det man tycker om som ett arbete, att få prova på sånna här jobb är jättebra, säger Rita.