Odla med Kulturens Mamma!

I sommar fortsätter vi att lära oss mer om ätbara växter som vi kan odla på platsen där vi bor.

Utanför Botkyrka konsthalls verkstad finns Kulturens Mamma, en mötesplats för konst och odling. Här odlar vi allt möjligt som vi kan äta av och skörda under sommaren.

Barn och familjer är välkomna. Ingen anmälan behövs!


Varje onsdag mellan kl 13-14 (vecka: 23-33)

Vi ser över odlingen tillsammans, vattnar, rensar ogräs och skördar det som är moget. De som är med och hjälper till får ta med sig lite av skörden hem, men vi ser till att lämna kvar skörd till andra. Om det regnar är det inställt – då ser vädret till att odlingen vattnas.

Lördag den 21 augusti, kl 13-15

Vi har en liten skördefest i Kulturens Mamma där vi tillsammans skördar det som är moget och lagar mat på det vi har odlat. Det är även sista dagen för utställningen The Dream Keeper!

 


Kulturens mamma är ett initiativ av Sarasvati Shrestha och invigdes under sommaren 2020 i samband med utställningen MAMI : AMA : MÖDRAR. Idén handlar om att skapa odlingsplatser som en del av våra gemensamma ytor i bostadsområden, och för barn att lära sig mer om att odla ätbara växter.

Här hittar du bilder och info om Kulturens mamma 2020


 

Målning av Vishnu Maya Shrestha

 

Anmälan: Ingen anmälan. Drop in!

Ålder: Alla åldrar, för hela familjen.

Plats: Botkyrka konsthall, på baksidan, vid odlingslådorna.

Datum:

Lördag 29 maj, kl 13-16

Vecka 23-33: Varje onsdag, kl 13-14

Lördag den 21 augusti, kl 13-15

 

I odlingen fördjupas även tematiken i konstutställningar som visas i Botkyrka konsthall. Just nu pågår The Dream Keeper med konstnären Cecilia German, en utställning som lyfter vår relation till växter och även växters betydelse i den afrikanska diasporan. Här finns även Botkyrkas herbarium, en växande samling med berättelser, fröer, örter och andra växter som betyder mest för oss.

Håll utkik efter fler workshops och aktiviteter i vår kalendarium ”Vad händer”