Ehab Aljabi & Patrick Dallard / Anna Viklund + elever 

Titel: Utan titel /Hemma
Plats: Mellan Fittja T-bana och Fittjaskolan
Uppfört: 2018 och 2020
Material: Betong och mosaik

Mellan Fittja tunnelbanestation och Fittjaskolan finns en plats där det tidigare stod två containrar som kallades för Fittjaköket. Botkyrka konsthall bedrev där under några år konstnärlig verksamhet som kretsade kring matlagning, arkitektur, stadsplanering och pedagogik. Här arrangerades workshops, konstfestivaler och mycket mer.

Som ett minne från det finns en ugn, ett bord och sittmöbler i betong skapade av konstnärerna Ehab Aljabi och Patrick Dallard 2018. Under ett antal tillfällen fick barn från Fittjaskolan och Fittjapulsen (fritidsgården på skolan) vara med och smycka ugnen och möblerna med mosaik.

Under 2020 skapades ytterligare en mosaikdekoration av elever från S:t Botvids gymnasiums språkintroduktionslinje som deltog i projektet ”Må Bra med Kultur” med stöd från Akademiskt primärvårdscentrum och Region Stockholm. Pedagogen och konstnären Anna Viklund ledde och färdigställde arbetet som kretsade kring tematiken ”Hemma”. Mosaikverket täcker nu det runda bordet i mitten av möblemanget.

Utöver att fungera som ett minne över den konstnärliga verksamheten på platsen är det också en plats att umgås på i området.