Open Call: Taste of Memory

Konstnären Shiva Anoushirvani deltar i den kommande utställningen MAMI : AMA : MÖDRAR och söker nu deltagare som vill vara med i ett konstverk som handlar om mat och smakminnen. Är du en ensamstående mamma med migrationsbakgrund och har ett starkt matminne från barndomen? Matminnet ska gärna koppla an till en icke-europeisk mattradition.

Vi söker även en kock som skulle vilja ta sig an ett arvoderat uppdrag att tolka matminnen till maträtter.

Konstverket bygger på samtal som spelas in med filmkamera. Inspelning sker i överenskommelse med teamet men någongång mellan den 25 juni-20 juli.

Om du tycker att det låter spännande, kontakta gärna konstnären på epost: oralmemory@gmail.com snarast!MAMI : AMA : MÖDRAR
är en kollektiv process där 9 olika konstnärer och kulturarbetare gått ihop för att skapa en utställning som belyser och gestaltar mödrarnas berättelser. Utställningen skapas i samarbete med Botkyrka konsthall och har vernissage den 29 augusti 2020 och visas fram till den 16 januari 2021.

I samband med utställningen bjuder konstnärerna och kulturarbetare in er till ett gediget program som riktar sig till mödrar och deras barn i Botkyrka och Stockholm. Läs mer om utställningen och de medverkande i den här länken: https://www.botkyrkakonsthall.se/modrar/