Utgångspunkten för Botkyrka konsthalls pedagogiska verksamhet är att inspirera och erbjuda människor att ta del av konst genom både skapande och samtal. Med ett program av utställningar och projekt – ofta med direkt koppling till en plats eller en aktuell fråga här i Botkyrka – möter vi olika grupper av besökare.

En plats för tillgång till konst och kultur

Att ta del av kulturupplevelser utan prestation eller motkrav är en rättighet. Vi kan förstå något om oss själva, diskutera våra tolkningar och värderingar.

Vi använder oss av konsten och det skapandet för att starta ett samtal eller fördjupa oss i ett ämne. Skapandet ger oss möjligheten att diskutera vår samtid och ta upp sånt som rör och berör alla deltagare oavsett vem man är.

Under lovdagar och vissa helgdagar erbjuder vi spännande workshops med olika material för hela familjen och alla åldrar. Vi har även program under sommarlovet.

Du hittar alla våra kommande events och projekt i vår aktivitetskalender ”Vad händer” och några av våra tidigare aktiviteter nedan. Du får gärna följa Botkyrka konsthalls verkstad på TikTok:@botkyrkakonsthall och på Instagram där vi alltid lägger upp bilder från allt som skapas i verkstan: botkyrkakonsthall

Grupper, workshops och utbildning:

Vi erbjuder alla förskolor och skolor i Botkyrka att ta del av vårt program och besöka oss för guidade visningar och workshops. Läs mer om våra program till grupper, förskolor och skolor. Läs mer HÄR