Umaima Choudhary, Imaan Imaan, Aris Tsartsonis och Kimberly Cartes

Titel: Barndomsminnen
Plats: Kärsby Idrottshall
Uppfört: 2022
Material: Digital print och akryl på plywood

På Karsby idrottshall finns verket Barndomsminnen av de fyra unga konstnärerna Umaima Choudhary, Imaan Imaan, Aris Tsartsonis och Kimberly Cartes.

”Vi tänker tillbaka mellan lekarna på gården och skolans gula tegelväggar. Idrottshallen och håltimmen. När livet kretsade kring schemats timmar och sommarlovets frihet. Vännerna som stod bredvid. Härifrån kommer vi och vi blickar framåt.”

Genom verksamheten Färgsättarna arbetar Botkyrka konsthall mot den prioriterade målgruppen ungdomar och unga vuxna med målsättningen att stärka ungas kreativitet och att genom riktade insatser och mentorskap ge dem möjligheter att både utveckla det egna skapandet men i förlängningen även öppna dörrar mot konstnärliga utbildningar och yrken.

I samband med renoveringen av idrottshallen fanns det en möjlighet att låta ett enprocentsuppdrag gå till en grupp unga oetablerade konstnärer. Det var första gången Botkyrka kommun arbetade på det här sättet och därför är Barndomsminnen ett speciellt projekt bland de offentliga konstverken.