Botkyrka konsthalls verksamhet Ung konst erbjuder upplevelser och möjligheter till eget skapande. Vi vill även möjliggöra för unga att förverkliga egna idéer genom att stärka ungas konst och kreativitet kan nya vägar ut i livet erbjudas.

Det kan handla om att kunna fördjupa sina kunskaper i ett visst konstnärligt fält, material eller teknik.

Inom ung konst görs även studiebesök till olika förberedande konstskolor och konstnärliga högskolor, intressanta föreläsare bjuds in och det finns möjlighet att driva egna projekt med stöd av konsthallens personal.

Botkyrka konsthall är platsen för ungas kreativitet och idéer.

Ateljé BK

Öppen konstverkstad för unga
Varje torsdag, kl 16–19 i konstverkstan.
Ålder: 16–25 år

Ett tillfälle att skapa, testa nya tekniker och bara ta det lugnt. Kom och gå som du vill.
Material och uppgifter finns på plats.
Vi skapar efter egna drivkrafter, egen tro och egen kreativitet.

Ibland har vi inbjudna konstnärer som kommer och gästar Ateljén. Se våra tidigare besök HÄR.

Junior Residence

Junior Residence är ett årligt konstprojekt för unga feriepraktikanter från Botkyrka.

Med inspiration från den samtida konsten undersöker, utmanar och påverkar vi det offentliga rummet. Resultatet visas på olika sätt och har tagit olika former genom åren. Vissa år har det visats upp i utställningar under Fittja mat och konst, med performance på olika platser i staden och även utställningar i Botkyrka konsthall.

Läs mer om Junior Residence genom åren HÄR

Färgsättarna

Är en grupp unga konstnärer inom Botkyrka kommun som jobbar med urbana konstuttryck. Gruppens olika konstformer, stilar och tekniker gör att de har en bredd och möjlighet att närma sig olika konstnärliga utmaningar. Med stöd av kultur- och fritidsförvaltningen har Färgsättarna utfört utsmyckningsuppdrag av offentliga ytor.

Deltagarna i gruppen Färgsättarna kommer från hela Botkyrka. Kontaktperson för gruppen är Mikael Nyström, mikael.nystrom@botkyrka.se

Tidigare program Ung konst