Öppen verkstad för unga skapare

Ateljé BK har öppet varje torsdag mellan kl 16–19 i Botkyrka konsthalls verkstad

 

 

Program för maj:
4/5  Eget arbete
11/5 Tema: Muralmålning. Hur gör man?
18/5 GÄST Medya Bulduk 
25/5 Eget arbete

 

Har du frågor så kan du skriva till Mikael Nyström som är handledare för gruppen och för Färgsättarna, skriv ett DM på Instagram: https://www.instagram.com/fargsattarna/

Ateljé BK - drop-in verkstad för unga

2022 öppnade Botkyrka konsthall upp ett kreativt utrymme för äldre ungdomar och unga vuxna som vill skapa konst. En plats där de kan vara kreativa, utforska material och tekniker, inspireras, dela kunskap och stötta varandra i sitt skapande. Ateljéverksamheten döptes till Ateljé BK.
I den här satsningen har målet varit att erbjuda ett kreativt utrymme för målgruppen 16–25 år, där de själva får sätta agendan för det som är viktigt för dem, att lyfta vilka behov de har och vad de vill att dessa torsdagskvällar ska innehålla. Under året har de testat olika medium, tekniker och material, de har haft kroki workshop med levande modeller och även testat kreativt skrivande och poesi. Mikael Nyström, som leder arbetet i Ateljé BK och arbetar i Botkyrka konsthall med målgruppen Ung-Ung vuxen berättar om hur det går till:

–Vi ses varje torsdag mellan kl. 16–19 i verkstan, där vi skapar och umgås. Vi har även varit och tittat på olika utställningar, vi har gjort studiebesök och vi har bjudit in inspirerande konstnärer till att hänga med oss i Ateljé BK.

–Vissa av de som kommer har kommit lite längre i sitt konstskapande, andra är nybörjare och är nyfikna på att få prova på olika material och tekniker. Inga förkunskaper krävs och vi har väldigt låga trösklar. Allt material finns här så du behöver inte ta med något och det kostar inget att vara med. Det viktiga är att vi formar den här platsen tillsammans och att vi har roligt ihop! Och håll utkik för det kanske kommer en utställning med deltagarna snart”, berättar Mikael Nyström.