Konst-när?
7 mars – 8 april 2020
Botkyrka konsthall

Konst-när? samlade 141 av Botkyrkas konstnärer i en utställning som fångade kraften och glädjen i det egna kreativa skapandet. Botkyrka konsthall ville få bättre kännedom om det lokala konstfältet och ta reda på: var i kommunen görs det konst? Vad är det för konst som görs? Vilka är konstnärerna? Och hur arbetar de?

Genom en utlysning söktes konstnärer med tre verk, varav ett valdes ut. Resultatet visade på en fantastisk mångfald och bredd där vissa teman knyter samman olika verk. Berättelser som tar avstamp i det personliga och det politiska, naturen och landskapen här i Botkyrka eller någon annanstans, den inre och den yttre världen, människor och djur, det abstrakta, och mycket mer där till.

I utställningen mötte vi allt ifrån måleri och fotografi till installation, skulptur, video, ljudverk och poesi, Det var en mångfald av konstnärliga uttryck som visades i Botkyrka konsthall.

Bland de konstnärliga grupper i kommunen som medverkade hittar vi: Färgsättarna, Våga måla på Mångkulturellt centrum, Akvarellgruppen i Tumba, Konstskaparna i Tullinge (f.d. Hågelbymålarna), Tuna akvarellsällskap och ABF-kurser i måleri i Segersjö Folkets hus och Uttrans konstrunda.

Mer information, fotografier, intervjuer och mer hittar du i länkarna nedan: