The Dream Keeper

Cecilia Germain (f. 1974) är född och bor i Uppsala. Hon har en examen i fri konst från Konstfack (2006) och har under två årtionden utvecklat en interdisciplinär praktik som rymmer olika media och performance. I hennes arbete, intresserar hon sig bland annat för svart folkhälsa, sorg och helande, koloniala ekonomier kring växter och grödor, och även botanikens roll som identitetsskapare i den afrikanska diasporan i väst. Hon är just nu en del av konstprojektet Skogen mellan oss som arrangeras av Konstfrämjande på olika platser i Mellansverige. The Dream Keeper är hennes första soloutställning.

Temi Odumosu är konsthistoriker, curator och universitetslektor vid Malmö universitet där hon undervisar i Cultural Studies. Hon har skrivit den prisbelönta boken Africans in English Caricature 1769-1819: Black Jokes White Humour (2017). I hennes forskning fokuserar hon på kolonialismens uttryck inom konst och visuell kultur, arkivkunskap, trauma och minne i performance och omsorgsetikens uttryck inom konsten. Hon intresserar sig även för konstens möjlighet att vara en del av en läkandeprocess och social förändring. Hon är för närvarande medlem i forskningsnätverket The Art of Nordic Colonialism: Writing Transcultural Art Histories. 

Botkyrka konsthall är en plats för samtidskonst i Fittja, Botkyrka. Genom det internationella vistelseprogrammet Residence Botkyrka har ett samarbete växt fram med curatorn Temi Odumosu som år 2016 presenterade Milk & Honey, ett multimedialt projekt som teman som minnen, identitet och tillhörighet med utgångspunkt i hembygdsarkiven.  Sedan sommaren 2020 har både Temi Odumosu och Cecilia Germain varit i Residence Botkyrka (på plats men även virtuellt) för att samarbeta kring utställningen The Dream Keeper.

Sedan sommaren 2020 har både Temi Odumosu och Cecilia Germain varit i Residence Botkyrka för att samarbeta kring utställningen The Dream Keeper.

 

REFERENSLITTERATUR THE DREAM KEEPER/ Klicka på följande länk för att se listan på alla böcker som finns i utställningen:
https://www.botkyrkakonsthall.se/the-dream-keeper-bocker/

DIGITALT VERNISSAGE: På följande länk hittar du vår digitala invigning av utställningen samt intervjuer med Cecilia Germain, samt Curatorerna Temi Odumosu och Anneli Bäckman: https://www.botkyrkakonsthall.se/the-dream-keeper-digitalt-vernissage/

 


The Dream Keeper grafisk form: Johnny Chang