Ny utsmyckning invigdes i Botkyrka cricketcenter

Den 15 april invigdes den konstnärliga utsmyckningen av Botkyrka Cricketcenter i Norsborg. Uppdraget tilldelades den unga konstnären Love Byström, som har skapat målningarna ”Impuls” och ”Maximum” i olja, vilka fångar cricketens mest betydelsefulla ögonblick.

Konsthallen har som vision att göra konst tillgänglig och att ge nya röster utrymme i den svenska konstvärlden. I detta arbete är fokuset på och stödet för unga kreatörer betydande. Därför var valet av en ung konstnär från gruppen Färgsättarna självklart när konsthallen tillsammans med Botkyrka Cricket Center undersökte vem som skulle få uppdraget.

Efter att ha betraktat olika konstnärers verk inom Färgsättarna valdes Love Byström från Tullinge, Botkyrka, för uppdraget. Love har tidigare samarbetat med konsthallen vid flera tillfällen och har visat konstnärlig skicklighet och kunskap inom flera gestaltningstekniker. För närvarande studerar han måleri vid Göteborgs konstskola.

Ordföranden för Botkyrka Cricketcenter, Maqssod Khawaja, samt Botkyrka Konsthalls chef Miriam Andersson-Blecher och Mikael Nyström, projektledare för Ung konst, invigde konstverken tillsammans med konstnären vid cricketcentret på Kärsby IP.

Läs mer om vårt arbete med offentlig konst och 1% uppdraget i följande länk: https://www.botkyrkakonsthall.se/offentlig-konst/